LAMMASPAISTI
6 annosta

2 kg lampaanpaistia

Marinointiin
2 rkl merisuolaa
5 kpl valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl rakuunaa
1 rkl persiljaa
1 rkl rosmariinia
1.5 dl punaviiniä

Valmistus
5 kpl porkkanaa
1 kpl lanttua
2 kpl sipulia
1 pkt pekonia
1.5 dl olutta

 

Tee paistiin reikiä kalan fileerausveitsellä. Pane reikiin merisuolaa ja halkaistuja valkosipulinkynsiä. Voitele paisti öljyllä ja ripottele mausteyrtit pintaan. Pane paisti muovipussiin ja lisää sinne punaviiniä. Sulje pussi ja pyörittele sitä niin, että paisti saa punaviinikylvyn. Paisti saa marinoitua useita päiviä jääkaapissa. Kääntele pussia päivittäin.

Voitele uuden paistopussin sisus öljyllä ja pane paisti pussiin. Voit myös kypsentää paistin voidellussa uunivuoassa. Laita paistin pinnalle silputtua sipulia ja niiden päälle pekonisiivut.

Halutessasi voit kypsentää kuoritut ja pilkotut lanttu- ja porkkanakuutiot samassa pussissa tai vuoassa. Jos kypsennät juurekset vuoassa, lisää nesteeksi olutta. Sulje pussi ja paista 150–175 asteessa 2½–3 tuntia.

***            ***            ***            ***            ***

 

KARITSAN KYLJYKSET
4 annosta

8-12 karitsan kyljystä

Marinadi:
1 dl öljyä
1 dl laimennettua sitruunanmehua
4-5 valkosipulinkynttä
3-4 tl rosmariinia
1 tl suolaa

Sekoita marinadi. Lado kyljykset muovipussiin ja kaada marinadi joukkoon.
Anna kyljysten maustua ainakin pari tuntia (mielellään seuraavaan päivään) välillä käännellen.
Paista kyljyksiä paistinpannussa 2-3 minuuttia molemmin puolin, jos haluat niiden olevan sisältä vaaleanpunaiset. Täysin kypsiä kyljyksistä tulee, kun niitä paistetaan 5 minuuttia molemmin puolin. Kyljykset voi paistaa pannussa ilman rasvaa, mutta haluttaessa voi käyttää paistamiseen voita.
Tarjoa kyljysten lisänä esimerkiksi valkosipuli- tai punaviinivoita ja puolikkaita uuniperunoita.

***            ***            ***            ***