Tuoretta karitsanlihaa tilauksesta!
Lampaan- ja karitsanlihan kotimaisuusaste on noin 50 %
Myymme tuoretta karitsanlihaa suoraan lammastilaltamme useamman kerran vuodessa,
lähes kuukausittain. Karitsoja syntyy vuosittain noin 150- 250, joten myytävää riittää!
Karitsa on aina alle 1 vuoden ikäinen, ja lammas vähintään 1 vuotias.
Karitsojen ja lampaiden teurastus sekä lihan käsittely tapahtuu ammattilaisten toimesta,
elintarvikelainsäädännön mukaan lammasteurastamossa.
Lampaanlihan erityispiirteitä
Suomalainen lampaanliha on yleensä karitsanlihaa, joka on mietoa, vaaleaa ja hienosyistä. Villan makua ei lihassa ole ja vanhemman eläimen lihan voimakkaampaa makua voi vähentää poistamalla näkyvä rasva lihasta. Suomenlampaanliha on erityisen vähärasvaista, koska suomenlampaan rasva ei muiden liharotujen tapaan ole marmoroitunut lihasten sisään, vaan on suurimmaksi osaksi lihan päällä ja lihasten välissä. Lihan sisällä sitä ei juurikaan ole ja näin ollen se on tarvittaessa helppo poistaa.
Lampaanliha on hyvä proteiinien lähde ja liha sisältää runsaasti A- ja D-vitamiineja, sekä B- ryhmän vitamiineja. Lampaanlihasta saa myös runsaasti rautaa, sinkkiä ja seleeniä.
Tilaus:
Myymme karitsan tuorelihaa mieluiten isommissa erissä ( puolikas / kokonainen karitsa, pienpaloiteltuna ), mutta pienempiäkin määriä voi kysellä. Jätä tilauksesi, niin ilmoitamme ajan tarkemmin, kun se on tiedossa, jollei tällä sivulla ole tarkempia päivämääriä ilmoitettu.
Lampaansäilykelihaa on saatavilla jatkuvasti!
Vakuumiin pakattua,
pienpaloiteltua karitsan-/lampaanlihaa pakastettuna saatavilla varasto- / teurastus tilanteen mukaan. Kysy tilanne!
Teurastus ajat 2020:
* Seuraavat teuraskuormat on kesä- tai heinäkuulla, varattavissa karitsaa ja lammasta.
Kysy lisää puhelimitse tai s-postilla ! Tilaukset mielellään s-postitse.
Kokonainen karitsa,
( 2 viulua, parikyljyksiä, kylkeä, etupotkat, etulavat viipaloituna, niskakiekot ja kuvetta)
pienpaloiteltu, vakumoitu ja pakattu laatikkoon, paino n. 17-22 kg
Luullinen hinta, paloiteltu 15€/kg
Luullinen hinta, paloittelematon (koko ruhona) 15€/kg
Puolikas karitsa,
( 1 viulu, parikyljyksiä, kylkeä, etupotkan etulapaa viipaloituna, niskakiekkoja ja kuvetta )
pienpaloiteltu, vakumoitu ja pakattu laatikkoon, paino n. 8-11kg
Luullinen hinta, paloiteltu 17€/kg
Luullinen hinta, paloittelematon (koko puolikas) 17€/kg
Lammas,
( 2 viulua, sisä- ja ulkofilettä, kylkeä, etulapaa viipaloituna, niskakiekkoja ja kuvetta )pienpaloiteltu, vakumoitu ja pakattu laatikkoon, paino n.17-22kg Hinta 12 € / kg
Puolikas lammas,
( 1 viulu, sisä- ja ulkofilettä, kylkeä, etupotka, etulapa viipaloituna, niskakiekkoa ja kuvetta )
pienpaloiteltu, vakumoitu ja pakattu laatikkoon, paino n.8-11kg
Hinta 14 € / kg
Lampaanlihasäilyke, 400 g, lampaanlihapitoisuus 95% 8 € / kpl
(päiväys 2021)
Lammas-possusäilyke, 400 g, lampaanlihapitoisuus 85% ja sianlihapitoisuus 10%
8€ / kpl
Lammas-valkosipulisäilyke, 400g, lampaanlihapitoisuus 95% + valkosipuli
8 € / kpl (päiväys 2021)
Tuote tilauksesta: | Hinta: | |
Karitsa koko ruho paloiteltu | 15 € / kg | |
Karitsan puolikas paloiteltu | 17 € / kg | |
Lammas koko ruho paloiteltu | 12 € / kg | |
Lampaan puolikas paloiteltu | 14 € / kg | |
Tuote / tilalta (pakaste): | Varastotilanne: | Hinta: |
Lampaan ulkofile | On | 30 € / kg |
Lampaan sisäfile | On | 38 € / kg |
Karitsan kylkiribsit | On | 8 € /kg |
Karitsan niskakiekot | On | 22 € / kg |
Karitsan sisäelimet | Ei | 10 € / kg |
Karitsan potkat | On | 14 € / kg |
Karitsan etulavat viipaloituna | On | 14 € / kg |
Karitsan parikyljykset | On | 25 € / kg |
Karitsan viulu | On | 22 € / kg |
Lampaan viulu | Ei | 18 € / kg |
Luuton paisti | 22€ / kg | |
Lampaan jauheliha | On | 17 € / kg |
Lampaan potkat | Ei | 12 € / kg |
Lampaan etulavat viipaloituna | Ei | 12 € / kg |
Hinnat sis.alv:n 14% ja ovat voimassa toistaiseksi.